مهندس یدالله حقیقی در نشست خبری رویکردهای اجرایی عبور از تابستان گذشته را تبیین کرد و محورهای مد نظر در این رابطه را تامین حداکثر تولید، آمادگی مطلوب شبکه انتقال و توزیع، مدیریت مصرف و تقاضای موثر و مدیریت هماهنگی و همکاری و ارتباط دوسویه با مشترکان و مدیران ارشد استانها اعلام کرد.
او گفت: در استانهای فارس و بوشهر اجرای همه این محورها به واسطه همکاری استانداران، فرمانداران، مدیران دستگاههای مختلف و تعامل مطلوب مشترکان صنعتی، کشاورزی و خانگی، به نتیجه رسید و بدون خاموشی برنامهریزی شده تابستان را پشت سر گذاشتیم.
حقیقی، ضمن تاکید بر اینکه، وظیفه ذاتی شرکت برق منطقهای و شرکتهای تحت مدیریت، تامین برق مطمئن و پایدار برای همه مشترکان است، گفت: یکی از دغدغههای مهم در تابستان امسال، مواجهه با مشکلی به نام فروپاشی شبکه به دلیل ناترازی موجود بود که، از آن عبور کردیم.
او با اشاره به تعامل مطلوب مشترکان دیماندی در بخشهای صنعت و کشاورزی برای عبور موفق از بحران تامین انرژی برق ایام تابستان، گفت: امسال در کل کشور بالغ بر ۱۱ میلیون مشترک مشمول دریافت مشوقهای تعریف شده مطابق دستورالعملها شدند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس و بوشهر با اشاره به کسب عنوان اول توسط این شرکت در جشنواره استانی شهید رجایی، به بهرهبرداری از پروژههای متعدد در ایام هفته دولت، علیرغم وجود موانع اعتباری اشاره کرد.
او گفت: در هفته دولت عملیات اجرایی ۲۴ پروژه تاثیرگذار در ۲ استان فارس و بوشهر با اعتباری بالغ بر ۵۳۰۰ میلیارد تومان آغاز شد که ۲۳۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به فارس و ۳ هزار میلیارد تومان مربوط به استان بوشهر بود.
حقیقی در بیان اقدامات شاخص اجرایی شده توسط صنعت برق در فارس گفت: بهرهبرداری از نیروگاه خورشیدی آستان مقدس احمدی و محمدی (ع) با ظرفیت منصوبه ۲۰۰ کیلووات، اجرای یک تونل خط انتقال برای تامین برق مورد نیاز قطار شهری شیراز و همچنین تامین برق مورد نیاز خط دوم انتقال آب درودزن به شیراز، جزو پروژههای مهم اجرایی و افتتاح شده بوده است.
او با اشاره به سفر وزیر نیرو به استان بوشهر و بهرهبرداری از پروژههای متعدد در این استان، گفت: اجرایی شدن پروژههای افزایش ظرفیت نیروگاه سیکل ترکیبی عسلویه و افزایش ظرفیت ایستگاه ۴۰۰ کیلوولت کنگان جزو این طرحها بود.
حقیقی ضمن یادآوری اینکه تامین برق جزیره خارک به عنوان یکی از جزایر مهم و استراتژیک کشور، برعهده این شرکت است، گفت: در سنوات گذشته اقدام خاصی در این زمینه انجام نشده بود و همین امر منجر به بروز خاموشی در ایام تابستان ۱۴۰۰ در خارک شد.
او، با بیان اینکه تامین برق مورد نیاز خارک، از شبکه سراسری جداست، وجود پایانههای نفتی در این منطقه را یادآور شد و گفت: به واسطه اهمیت تامین انرژی برق موضوع ایجاد نیروگاههای جدید در خارک در دستور کار قرار گرفته است، اما برای عبور از پیک بار تابستان امسال، برنامه سرویس و نگهداری واحدهای قدیمی با قوت انجام شد به نحوی که یک ساعت هم خاموشی در خارک حادث نشد.
حقیقی، شرکت برق منطقهای فارس را یکی از حامیان شرکتها و فعالیتهای دانشبنیان دانست و با بیان اینکه هم اینک ۶ قرارداد با دانشبنیانها منعقد شده است، گفت: در این بخش بالغ بر ۴۰ پروژه تحقیقاتی و ساخت تعریف شده است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس میزان مطالبات این شرکت را بالغ بر ۱۷۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بزرگترین بدهکار این شرکت، صنایع آلومینیوم جنوب واقع در لامرد است؛ حال آنکه این صنعت قرار بود برای تامین نیاز خود به انرژی برق یک نیروگاه ۹۱۳ کیلوواتی را احداث کند، اما تاکنون به تعهد خود عمل نکرده است.
این مقام مسئول، استانهای فارس و بوشهر را مناطقی دارای ظرفیت مطلوب برای ایجاد نیروگاههای انرژیهای نو به ویژه خورشیدی دانست و گفت: در سنوات قبل مجوز ایجاد ۴ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی صادر شده بود که به دلایل مختلف دریافت کنندگان مجوز، در راهاندازی موفق نبودند.
او ظرفیت عملیاتی کنونی نیروگاه خورشیدی در فارس را بالغ بر ۱۰۰ مگاوات اعلام و ابراز امیدواری کرد که این میزان طی ۳ سال آینده به عدد ۵۰۰ مگاوات افزایش یابد.
حقیقی همچنین، برخورد با تخلفات حوزه برق به ویژه استخراج رمز ارز را جزو اولویتها برشمرد و ضمن یادآوری اینکه دستگاههای امنیتی و انتظامی وظیفه اصلی در این بخش را عهده دار هستند، گفت: هرگونه استفاده غیرمجاز در زمینه استخراج رمزارزها منجر به برخورد شدید قانونی خواهد شد.